Om entertainer Hans Henrik Verpe

Hans Henrik Verpe tryller under Magic Club på Cosmopolite

Historien om Hans Henrik Verpe er en over 15 år lang suksessistorie om en allround entertainer som har alt. Han er ikke bare en fremragende tryllekunstner med flere topplasseringer fra NM i Trylling. Han er også en drivende god standupkomiker som jevnlig er å finne rundt om på landets standupscener. Som om ikke det er nok, er han også skuespiller på film og teater, og hadde sin skuespillerdebut allerede i 2007. Sleng inn i mixen at han dessuten spiller fiolin og piano og er fast medlem av et barokkorkester, og du har oppskriften på en multidisiplinær artist av de helt sjeldne. Han er heller ikke bare utøvende, men gjør rett som det er konsulentarbeid på andres prosjekter - senest suksessforestillingen Harry Påtter (med Å) som i disse dager spiller for fulle gymsaler rundt om på alle landets skoler. Verpes meritter er for mange til å nevne her, men noen høydepunkter er skuespillerdebuten i 2007, der han spilte mot Christopher Joner i filmatiseringen av Ingvar Ambjørnses klassiske roman Den Siste Revejakta. I 2009 gikk veien videre til Norgesmesterskapet i Trylling for første gang, og her tok Verpe såvel jurye som publikum med storm: Han vant ikke konkurransen (han kom på 3. plass), men han dro med seg den gjeve prisen Årets Debutant - en pris Verpe selv setter svært høyt, ettersom man kun er debutant én gang, og dermed kun har en eneste sjanse til å vinne den prisen.

 I 2011 ble Verpe et nasjonalt blikkfang da han gikk helt til semifinalen i det populære programmet Norske Talenter. November samme år fikk han nok en gang medias søkelys mot seg, da han i fullt alvor sendte en søknad til Kong Harald om å få jobbe som Hoffnarr. I 2012 var han tilbake på TV-ruta som gjesteartist i Norske Talenter-semifinalen til illusjonist Christian Wedøy. Året etter stod deltakelse i hans første internasjonale mesterskap for tur, da han deltok i Nordisk Mesterskap i Trylling om bord i M/S Color Magic. Like etter kom standup-debuten, en snøball som siden har rullet med enorm hastighet, og stadig har til gode å nærme seg foten av fjellet. Midt oppi alt dette har Verpe skrevet både Bachelorgrad og Mastergrad om trylling, og er dermed den eneste artisten i Norge som kan skilte med noe som kan minne om formell komeptanse i trylling. Han har en stil når han opptrer som ikke sprenger skalaen, men som i grunn plasserer ham på en helt egen skala. Dette kom særlig til uttrykk i 2017, da han både feide all motstand av banen under NM i Barnetrylling, men også ble berømmet med Tore Torells Ærespris for mest underholdende innslag. Det het i dommeravgjørelsen den gangen at det av og til var vanskelig å notere i dommerskjemaet på grunn av all latteren.  Når Verpe ikke utøver sin freelancevirksomhet,  er han skuespiller med Teater Joker og underviser i Drama ved Høgskolen i Innlandet.

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe viser fram sine trofeer fra Norgesmesterskkapet i Trylling

PRISBELØNT


Hans Henrik Verpe er en av landets mest prisbelønte tryllekunstnere. Her fra NM i Trylling 2017 da han gjorde hattrick og fikk høyeste score i Scenemagi, ble Norgesmester i Barnetrylling og atpåtil ble foræret den høythengende Tore Torells Ærepris. I tillegg til dette har Verpe utmerket seg i samtlige mesterskap helt siden debutåret i 2009, og kan dessuten skilte med semifinaleplass fra Norske Talenter.

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe er en folkeforfører. Her hans publikum under Martan i Trondheim

PUBLIKUMSFAVORITT


Verpe setter alltid publikum først, og har som filosofi at alle i rommet skal underholdes, enten det er vokse eller barn. Alle hans show er gjennomsyret av publikumsdeltakelse og interaktivitet - et viktig prinsipp i dagens mediehverdag, at live-underholdningen skal kunne tilby noe som en skjerm ikke kan etterape. Med Verpe på scenen får du noe helt unikt.

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe gjør standup

MULTITALENT


Verpe er tryllekunstner, standupkomiker, skuespiller, improvisatør, fiolinist, pianist, orkestermusiker, forfatter, podkaster, har skrevet Mastergrad om tryling(!) og jobber til daglig som høgskolelektor i Drama ved Høgskolen i Innlandet. Denne uovertrufne tverrfagligheten er også mye av årsaken til Verpes suksess, der han kombinerer litt av alt inn i én helstøpt, unik entertainer.


Tryllekunstner Hans Henrik Verpe folkeforfører
Hans Henrik Verpe tryller for barn
Tryllekunstner på kjøpesenter
Hans Henrik Verpe tryller i barnebursdag
Hans Henrik Verpe publikum
Hans Henrik Verpe tryller på firmafest
Hans Henrik Verpe tryller på festival
Tryllekunstner i barnebursdag
Trylling for barn
Tryllekunstner Frøyafestivalen
Tryllekunstner barn
Tryllekunstner Hans Henrik Verpe tryller utendørs
Tryllekunstner Hans Henrik Verpe tryller fram en due
Tryllekunstner Hans Henrik Verpe med en trylleassistent på scenen
Tryllekunstner Hans Henrik Verpe tryller på en stor utescene